Totaal aantal pageviews

donderdag 21 februari 2013

Groeien!

Dat groeien een issue zou zijn wisten we van te voren al een beetje.
Babies horen normaal tussen de 150 en 200 gram per week aan te komen, Fayènn komt 40 gram per week aan. Dit is natuurlijk niet genoeg.
Fayènn heeft maar 66cm dunne darm, normaal is dit ongeveer 2500cm. Omdat haar dikke darm niet op haar dunne darm zit aangesloten wordt haar ontlasting niet dik, het komt dus dun uit haar stoma.
In de dunne darm haalt het lichaam de voedingsstoffen uit de voeding, is de darm (te) kort dan zal er dus minder voeding uitgehaald worden waardoor je dus minder groeit.
Ze krijgt nu zoutcapsules in de flessen moedermelk om op deze manier het zouttekort aan te vullen waardoor ze beter zou moeten groeien. Morgen en maandag wordt er gekeken of dit effect heeft.
Zo niet, dan zal ze volgende week weer een maagsonde krijgen en krijgt ze een drip.
Dit houdt in dat ze non stop voeding krijgt wat de darmen ontziet en het lichaam dus ook weer de tijd geeft om de voedingsstoffen op te nemen. We hopen natuurlijk dat de capsules hun werk doen want ze vindt haar flesjes heerlijk.

Vandaag is de brug ( een rubberen rietje wat er voor zorgt dat de stoma niet terug schiet) eruit gehaald.
Het is nu een heel stuk makkelijk om het stoma zakje te vervangen.
Morgen mogen we haar na overleg met de artsen voor het eerst in bad gaan doen, we zijn erg benieuwd hoe ze dit zal vinden. Het wassen vindt ze heerlijk dus badderen waarschijnlijk ook wel.
Verder doet ze het eigenlijk erg goed. Ze is erg makkelijk en tevreden.

We zitten sinds gister in een privé kamer, erg fijn want het was erg emotioneel om steeds de andere kindjes op zaal te zien komen en gaan terwijl wij voorlopig nog niet weg gaan.
Er staat een grote stoel waarin we lekker met haar kunnen zitten/liggen. Het is natuurlijk niet zoals thuis maar het begint er steeds meer op te lijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten