Totaal aantal pageviews

zaterdag 2 februari 2013

2 februari 2013

Fayènn is pas net een dag oud maar het voelt alsof ze er altijd al was.
We hebben haar tegen alle verwachtingen in al vast mogen houden en ik heb haar zelfs al even borstvoeding mogen geven. Het is onvoorstelbaar dat het allemaal zo goed gaat.
We hebben inmiddels ook al de nodige artsen om haar bedje gehad. 5 verschillende kinderchirurgen, de kinderuroloog, de cardioloog.
De artsen zijn stap voor stap bezig om alles in kaart te brengen. Er zijn echo's gemaakt van haar ruggetje en haar heupjes.
Want hoewel ze het bijzonder goed doet heeft ze nog altijd een aantal ernstige lichamelijke afwijkingen.
Komende week zullen ze gaan bepalen wat ze precies zullen gaan doen in de 1e operatie. De 1e indruk van de artsen was dat ze het buikje in de 1e operatie gaan sluiten. Het is wat lastig uit te leggen maar de blaas bestaat uit 2 helften met daar tussendoor het vlies met de darmen, dit zit als het ware aan elkaar vast dus dit zal eerst van elkaar los gemaakt moeten worden. Op haar buik zal vervolgens een stoma geplaatst worden voor haar ontlasting. Haar heupjes lijken ook in spreidstand te staan dus het kan zijn dat ze ook dit direct in de 1e operatie verhelpen. Maar misschien ook niet. Hoe het precies zit met haar plasbuis weten we nog niet.
We weten in ieder geval wel dat de functionaliteit van haar darmen en haar plasbuis goed is.
Ze krijgt namelijk sinds vannacht 00.00 10cc flesvoeding en dit zorgt niet voor problemen. Ze pakt het zelfs zo goed op dat ze haar op 8 x 20cc hebben gezet en haar vochtinfuus hebben verwijderd.
Voor een kindje met zoveel "problemen" dat eigenlijk pas voeding zou krijgen en vastgehouden mocht worden na de operatie doet ze het ver boven verwachting.
De kindercardioloog gaat zo een echo maken van haar hartje en als hier geen afwijkingen op te zien zijn gaan ze haar morgen verplaatsen van high-care naar medium-care!
Na haar operatie gaat ze dan wel weer tijdelijk terug naar high care ivm de beademing maar tot die tijd mag ze dus naar de andere afdeling.
We hebben altijd gezegd dat ons meisje een vechtertje is maar dit bewijst het maar weer.
Wat zijn we verliefd op ons sterke kleine meisje.

1 opmerking:

  1. klinkt raar maar met tranen en een zucht lees ik je update meis jou forumnaam maakt haar naam waar jullie meisje is echt jullie miraclebaby wat superfijn dat ze het zo goed doet het word natuurlijk nog allemaal spannend zwaar en moeilijk, maar ik ben ervan overtuigd dat kleine miracle fayenn een kleine vechter is dat was ze al in de buik en nu zal ze dat ook bewijzen buiten de buik

    BeantwoordenVerwijderen