Totaal aantal pageviews

woensdag 19 juni 2013

Nieuw stoma materiaal

Gister hebben we het nieuwe stoma materiaal binnen gekregen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn twijfels had toen ik de envelop opende, de plak was behoorlijk wat groter dan wat we tot nu toe gebruiken en ook het zakje leek erg groot. Maar om het toch een kans te geven hebben we 's middag toch het oude systeem vervangen voor het nieuwe systeem.
En het blijkt een aangename verrassing te zijn :)
De plak gaat op de buik en blijft in principe voor langere tijd zitten. Door een ringetje kneedbare ring om haar stoma te leggen met daar overheen de plak hopen we dat we om de 2 dagen de plak kunnen vervangen. Het fijne aan dit systeem is dat het een klik systeem is. Je klikt het zakje op de zwevende ring op de plak. Je kunt dan heel simpel het zakje eraf halen en vervangen voor een leeg zakje.
Verder ritselt de zak niet en omdat er een filter in zit hoef je niet om het uur de lucht uit het zakje te laten lopen. En wat ook fijn is, je ruikt helemaal niets.
Wat een ontzettend groot verschil kan iets simpels als een stoma systeem maken in je leven.
Voorheen trokken we haar broekjes altijd tot onder haar oksels omdat deze anders midden op het zakje zou zitten. Was je er dan niet op tijd bij om de lucht eruit te laten, dan kon het zo zijn dat het ging lekken.
Gister heeft ze gewoon heerlijk in haar rompertje gelegen zonder dat je ziet dat ze een zakje op haar buik geplakt heeft!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten