Totaal aantal pageviews

dinsdag 4 juni 2013

4 juni 2013


Vandaag weer bezoek gehad van Nelleke de kinderfysio.
Qua motorische ontwikkeling doet fayènn het enorm goed en zit ze gewoon goed op schema. Met bepaalde dingen loopt ze zelfs een stukje voor.
Zo heeft Fayènn sinds kort een voorkeurshouding als ze op haar buik ligt, ze kijkt altijd naar links.
Leg je haar op haar zij zodat ze met haar hoofdje naar rechts kijkt, dan draait ze zich gewoon op haar buik, trekt haar handjes omhoog en draait haar hoofd naar links. Ook met het trucje van Nelleke draait ze zich mooi weer om en gaat lekker met haar hoofdje naar links liggen. 98% van de kindjes heeft een voorkeurshouding naar rechts  volgens de fysio :)
Dat het een ontzettend eigenwijs meisje is was voor ons allang duidelijk natuurlijk, ze doet niets zoals het hoort.
Fayenn krijgt al vanaf haar 2e maand Omeprazol om haar maag te beschermen, sinds afgelopen weekend heeft ze besloten dat ze dit niet lekker meer vindt en spuugt het steevast uit als we het haar geven.
Ze krijgt daarom nu Zantac, hopen dat ze dit iets lekkerder vindt.
Verder zijn we deze week gestart met een onderhoudsbehandeling antibiotica. Omdat ze een verhoogde kans heeft op urineweginfecties en dit op z'n beurt haar nieren weer kan beschadigen.

Al deze veranderingen hebben natuurlijk weer invloed op haar darmen, ieder 'vreemd' iets wat ze binnen krijgt zorgt voor een verhoging van haar stomaproductie.
Hierdoor staan we al bijna 2 weken stil wat voeding en TPV betreft.

Ze groeit gelukkig gewoon goed en weegt inmiddels op 25 gram na 4,5kg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten