Totaal aantal pageviews

woensdag 12 juni 2013

Het lukt maar niet!

Vorige week donderdag hebben we 2 stapjes terug moeten nemen, voeding omlaag en infuus omhoog. Dit zou haar ontlasting aanzienlijk moeten verlagen.
Haar darmen waren gewoon overbelast nadat we met de antibiotica waren gestart.
Inmiddels zijn we bijna een week verder maar het heeft totaal geen verbetering gegeven.
We zijn nog steeds iedere dag aan het compenseren omdat ze teveel ontlasting heeft.
Vandaag zit ze halverwege de dag alweer op 75ml dus dan weet je al dat je ergens rond de 150 zal eindigen waardoor ze morgen weer de hele dag aan het infuus hangt om het vochtverlies van vandaag te compenseren.
Erg frustrerend dat het maar niet lukt om het onder controle te krijgen!

Sinds ze meer op haar buik ligt hebben we ook wat meer last van lekkages, helaas altijd op het moment dat je op visite bent waardoor je weer terug naar huis kan, want ja een stoma zakje vervangen is toch iets wat je liever thuis doet. Omdat ze nog steeds last heeft van wat krampjes en enorm veel lucht, heeft ze na een uur alweer een opgeblazen zakje, let je hier niet op dan gaat het zakje aan de plak op haar buik trekken waardoor je dus lekkage krijgt.
Gelukkig zit er een ontzettend vriendelijke verpleegkundige bij Hollister die met ons mee denkt en nu zakjes met een filter opstuurt om te testen.
Voordeel is dat er dan dus geen lucht in het zakje blijft zitten en daarnaast maakt dit zakje geen geluid.( het zakje wat we nu gebruiken ritselt)
Grappig dat je zo enthousiast kan worden over nieuwe stomazakjes maar het maakt gewoon zoveel verschil. Je kan op dit moment gewoon niet onbezorgd de deur uit omdat je altijd bang bent dat het zakje gaat lekken waardoor alles onder de poep zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten