Totaal aantal pageviews

vrijdag 1 november 2013

9 maanden/Opname

Vandaag is Fayènn alweer 9 maanden oud en hoewel het voelt alsof ze er altijd al was zijn de afgelopen 9 maanden toch voorbij gevlogen. Ondanks haar uitdagingen in het leven is het zo'n heerlijk vrolijk kind.
Gister vroeg iemand mij of ik geen spijt had dat we haar hebben laten komen. Alsof je het over een cavia hebt waarvoor de zorg achteraf toch lastiger blijkt te zijn dan voorzien. Heb je geen spijt dat je die cavia gekocht hebt?!
Ik was zo verbaast dat iemand zoiets aan mij vroeg. Het was niet eens iemand die dicht bij ons staat en haar kent, ze heeft Fayènn 1 keer gezien maar leek het toch volkomen normaal te vinden om die vraag te stellen.
Zo is de standaard vraag bij opname of poli bezoeken " wisten jullie het van te voren?". Men gaat er vanuit dat we het niet wisten want anders hadden we vast een andere keuze gemaakt.
Ik blijf het gevoel houden dat we ons moeten verantwoorden voor onze keuze en dat is natuurlijk belachelijk. Fayènn heeft even veel recht om hier te zijn als ieder ander kind.


Zojuist een telefoontje gekregen vanuit het Sophia, er is een OK datum. Woensdag 13 november gaan de chirurg en de orthopeed opereren. Ze zal minimaal een week moeten blijven, afhankelijk van hoe het gaat.
De chirurg zal dan haar ileostoma gaan opheffen en aan de andere kant van haar buik een colonstoma maken. Nu dat er een datum is, is het toch wel erg spannend. Hoe gaan haar darmen reageren, moeten we weer terug naar sondevoeding, hoe groot is de stap terug, als we al een stap terug moeten nemen.
Daarnaast zitten we natuurlijk met de operatie aan haar heup. Fayènn heeft rechts de centrale lijn op haar borst en daaronder krijgt ze het wondje van haar ileostoma met rechts haar nieuwe colonstoma op haar buik en daaronder de wond waardoor de orthopeed haar heup in de kom zet. Na de heup operatie gaat 1 been in het gips en loopt het harnas over haar buik, dit is dus een uitdaging aangezien hier niet heel veel plek is en er moet ook ruimte blijven voor haar stoma. Heel spannend want dit zal 3 maanden moeten blijven zitten.
Alle positieve vibes zijn de komende weken dus weer meer dan welkom :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten