Totaal aantal pageviews

maandag 16 september 2013

Pavlik harnas

Afgelopen zaterdag belde de orthopeed nadat hij de foto's had gekregen van de revalidatiearts.
Omdat hij deze week met vakantie gaat wilde hij Fayenn daarvoor graag nog zien. Vanmorgen zaten we dus weer in het Sophia, hij wilde nogmaals foto's maken en dan zelf haar beentjes vasthouden. Haar linker heupje duwde hij gelijk terug in de kom wat een goed teken is.
De komende weken/maanden zal ze nu een Pavlik harnas moeten dragen. Dit zorgt ervoor dat haar heupje ook daadwerkelijk in de kom blijft zitten zodat deze stabiliseert.
Gelukkig vindt Fayènn het allemaal niet zo heel erg, ze kan haar benen ook nog redelijk bewegen en ze kan nog wel zitten.
Natuurlijk is het niet leuk om naast een broviac, een stoma en een sonde nu ook nog een harnas te hebben, maar het alternatief is opereren en een lange ziekenhuis opname dus we klagen niet.

Er kwam nog een collega bij om mee te kijken, hij vertelde dat Fayènn het kleinste patientje was dat hij ooit geopereerd had. Voor haar grote operatie 7 maanden geleden heeft hij met een gepensioneerde professor uit Groningen overlegd die meer ervaring had met deze specifieke aandoening.
Het blijft leuk om te zien hoe verbaasd mensen zijn als ze zien hoe goed Fayènn het doet :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten