Totaal aantal pageviews

donderdag 25 april 2013

25 april 2013

Vanmorgen vroeg is de chirurg langs geweest om te kijken naar Fayènns colonstoma.
Omdat we een tijd erg veel problemen hadden met lekkages moesten we van de chirurg stoppen met overhevelen.( ontlasting in de colon spuiten zodat het stukje dikke darm actief blijf zodat dit in de toekomst gebruikt zou kunnen worden)
Een week of 3 geleden zijn we hier weer mee begonnen maar het leek alsof de darm verstopt zat. Normaal hoort er aan de andere kant van de darm ontlasting uit te komen maar dit gebeurt niet meer.
Nu blijkt dus inderdaad dat de darm dicht zit waardoor de ontlasting er niet meer uit kan aan de andere kant.
Hiermee is de kans op het opheffen van haar stoma in de toekomst bijzonder klein geworden.
Voor het opheffen van haar stoma zou er een 'pull-trough' nodig zijn wat 50% kans van slagen heeft.
Omdat Fayènn maar 5cm dikke darm heeft is de kans van slagen al erg klein, nu dat haar dikke darm niet meer werkt lijkt die kans minimaal. Ze zou dan nooit haar ontlasting op kunnen houden en dus luiers moeten dragen, niet echt een optie dus.
Zoals het er dus nu uit ziet zal ze de rest van haar leven een ileostoma houden.
De chirurg vertelde ook dat met de echo is gebleken dat 1 van haar niertjes en leiders verwijdt is. Hierdoor kan de urine terug stromen in haar niertje wat weer kan leiden tot ontstekingen.
Als Fayènn thuis is moet ze 1 keer per week naar de poli in het Sophia, de chirurgh zal dan met de uroloog overleggen dat er nog een keer een echo wordt gemaakt om naar de nieren te kijken nu ze wat groter is.

Begin van de week hebben we goed nieuws gehad van de dokter. In overleg met de dietiste gaan ze in de loop van volgende week haar infuusvoeding omzetten, wat nu over 2 systemen loopt zal dan over 1 systeem gaan lopen. Normaal kan dit pas vanaf 3,5 kg maar ze schuiven het iets naar voren.
As dit allemaal goed gaat betekent dit dat we haar hopelijk eind volgende week eindelijk mee naar huis mogen nemen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten