Totaal aantal pageviews

maandag 15 oktober 2012

Uitslag sneltest vruchtwaterpunctie


3 oktober 2012.
Vandaag is de dag dat we de uitslag krijgen van de vruchtwaterpunctie. In principe weten we dan nog niet veel meer, alleen of ons kindje een chromosoom afwijking heeft wat vaak voorkomt bij kindjes met een omphalocele. Daarnaast horen we of we een zoon of dochter krijgen, niet geheel onbelangrijk want ook daar is weer het 1 en ander van afhankelijk.
Om 16.00 dan eindelijk het verlossende telefoontje van Dr. Cornette. Er zijn uit de sneltest geen chromosoomafwijkingen gevonden, de rest van de resultaten laat nog een week of 2 op zich wachten. Maar het is een opluchting om te weten dat dit in ieder geval niet het einde is.
"willen jullie weten wat het geslacht is?" vraagt hij vervolgens. Ja uiteraard!
Het is een meisje!! Wederom een enorme opluchting, hoe vervelend dat dit ook mag klinken. Maar het feit dat we een meisje krijgen maakt het allemaal misschien net iets makkelijk voor ons kindje.
Hij geeft aan dat hij onze situatie uitvoerig heeft besproken met een kinderuroloog en de kinderchirurg van het Sophia kinderziekenhuis. Omdat het blijkbaar nog veel zeldzamer is dan we in eerste instantie dachten( ongeveer 1 op de miljoen kindjes) bemoeilijkt dat de situatie.
12 oktober staat de volgende echo op de planning en de artsen hopen dan duidelijk te kunnen zien wat er precies aan de hand is. Is het dan nog niet goed te zien dan willen ze een camera vanuit Leiden laten komen om daarmee via mijn buik in mijn baarmoeder van dichtbij naar ons kindje te kunnen kijken. Laten we maar hopen dat het met de echo gewoon goed te zien zal zijn. Verder gaf hij aan dat er zeker mogelijkheden zijn maar benadrukte nogmaals dat het een hele zware weg zal worden voor ons kindje, met name als we van de meest ernstige afwijking uitgaan.  De kinderchirurg en kinderuroloog  gaan zich verdiepen in de mogelijkheden. Voor nu gaan we zoveel mogelijk genieten van het actieve kleine meisje in mijn buik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten