Totaal aantal pageviews

dinsdag 1 oktober 2013

We hebben bruikbare darm!

We zitten nog steeds in het ziekenhuis. We weten inmiddels dat ze een hele gemene bacterie in haar bloed heeft die op bijna geen enkele antibiotica reageert. Een zogenaamde 'multiresistente enterobacter". Ze zal daarom tot volgende week donderdag antibiotica via het infuus krijgen. Fijn dat ze die lijn heeft want zulke zware antibiotica zou voor haar maag en darmen een grote stap achteruit betekenen.
Als ze alles op tijd geregeld krijgen met de ziekenhuis apotheek en de apotheek  thuis kunnen we morgen aan het einde van de dag naar huis.

Verder hadden we vandaag een drukke dag. We hadden eerst een afspraak bij de orthopeed, deze gaf aan dat ze de komende 2 weken in het harness moet blijven, ze was redelijk optimistisch dus daar gaan we dan maar in mee. Daarna zaten we bij de uroloog, ook deze was positief en erg onder de indruk van Fayènns goede ontwikkeling. Voorlopig hoeven we hier niet meer terug te komen.
Daarna hadden we een contrast foto om te kijken of het stuk darm nog functioneel was. En daar kregen we direct het goede nieuws te horen dat het was gelukt om haar darm door te spuiten.
Dit houdt in dat Fayènn binnen een paar weken weer opgenomen zal worden en geopereerd gaat worden. We hopen dat het stuk darm ook kwalitatief goed is zodat ze haar stoma kunnen gaan omleggen.

Voor haar ziekenhuis opname hadden we afgesproken dat ze volledig van de sonde zou gaan, helaas kreeg ze spruw en wilde ze niet meer drinken.
De dietiste had een nieuw schema opgesteld met om de 2 uur een fles. Dit is niet te doen en dus was het zoeken naar de juiste balans.
We lijken deze nu te hebben gevonden en zitten op 80ml flessen om de 4 uur. Daarnaast krijgt ze 50ml ORS en 70 gram groente. Nu even kijken hoe haar darmen dit gaan oppakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten