Totaal aantal pageviews

zaterdag 17 augustus 2013

Sonde frustraties.

Het zal murphies law wel zijn want sinds we geen thuiszorg meer hebben trekt Fayenn steeds haar sonde eruit!
Ben het op dit moment echt een beetje zat en zou zo graag zien dat ze die rot sonde niet meer nodig had, maar helaas zal ze voorlopig 's nachts nog sonde voeding krijgen en het is niet echt een optie om de sonde er iedere avond in te doen.
Ze begint een gigantische allergische reactie te krijgen op de bruine pleister en er is gewoonweg geen andere optie. We hebben alle mogelijke pleisters al gehad en ze trekt alles er af.
Omdat ze nu eczeem heeft door de pleister zit ze nog meer met haar handen in haar gezicht waardoor ze nog sneller de sonde eruit trekt.
1 grote frustratie dus.
Fayenn vindt het zelf allemaal erg grappig stopt de sonde lijn met een grote lach in haar mond :)


Gelukkig gaat het met het nieuwe voedingsschema wel goed en drinkt ze nu 4 flesjes van 35 ml.
In eerste instantie reageerde ze hier bijna niet op maar waarschijnlijk in combinatie met het doorkomen van haar tanden hebben we de afgelopen week iedere dag moeten compenseren.
Vandaag zitten we voor het eerst weer op niveau qua ontlasting.
We doen in de ochtend en avond fles een theelepel pap en in de 2 flessen tussendoor een theelepel rijstebloem. Hierdoor is de melk wat dikker en spoelt het niet zo snel door haar darmen.
We willen volgende week naast haar fles heel voorzichtig beginnen met een klein beetje brood omdat we gewoon zien dat het met vast voedsel zoveel beter gaat.

Verder zijn we nog steeds iedere dag trouw haar oefeningen aan het doen, nu ze wat ouder wordt is goed te zien dat ze door haar vroeggeboorte maar ook door haar beperking in bewegen na de laatste operatie achter loopt in haar ontwikkeling.
Na de operatie heeft ze niet meer op haar buik mogen liggen en beginnen we daar nu dus pas voorzichtig weer mee een paar keer per dag een paar minuten.
Hierdoor kan ze nog niet omrollen en ook zitten is erg moeilijk voor haar.
Ze mag nu een paar keer een paar minuten op een dag in de bumbo zitten, wat ze erg leuk vindt, en we hebben van de fysio een bal gekregen om oefeningen op te doen.
Ze kan ook nog niet goed op haar beentjes staan, ze heeft wel kracht in haar beentjes maar het lijkt vanuit haar heupen nog niet echt te lukken om erop te gaan staan.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten