Totaal aantal pageviews

maandag 13 mei 2013

Darmfalen poli

Vandaag hadden we de 1e controle in het Sophia na haar ontslag uit Pallieterburght.
De dokter daar had ons er al voorzichtig op voorbereid dat ze bij de 1e controle waarschijnlijk niet of nauwelijks zou zijn aangekomen. Met dat in ons achterhoofd gingen we dan ook naar de darmfalen poli.
Tot onze grote verbazing bleek ze 250 gram te zijn aangekomen, wow wat goed!
3750 gram, op naar de 4kg.
De rust en regelmaat thuis doen haar duidelijk goed.
We hebben besproken hoe het de afgelopen week thuis is gegaan en ook onze verbazing uitgesproken over hoe goed het gaat met de ontlasting.
We hebben sinds ze thuis is maar 1 keer moeten compenseren. En dat terwijl ze inmiddels al 2 stapjes heeft gemaakt met haar voeding.
Als alles goed gaat mag ze morgen al naar 13ml/u en gaan we in de loop van de week een extra flesje toevoegen. Waarschijnlijk gaat ze dan in het weekend naar 14ml/u en dan mag ze overdag volledig van het infuus, dus alleen tussen 20.00 's avonds en 8.00 's morgens krijgt ze dan nog tpv.
De volgende stap is om overdag alleen nog flesjes te geven om de 2 uur zodat ook de sonde alleen 'snachts nog loopt. Maar zover is het voorlopig nog niet. Kleine stapjes....
Over 2 weken moeten we weer terug en maken ze een echo van haar niertjes en nemen ze weer wat bloed af om te kijken wat de stollingswaardes(?) zijn ivm de antistollings injecties die ze dagelijks krijgt voor de centrale lijn.

3 opmerkingen:

  1. Wat een goed nieuws om allemaal te lezen!!!
    250 gram aangekomen, kleine kanjer!!
    Heel erg leuk dit blog om zo steeds even te kijken hoe het nu verder met Fayenn gaat!!
    Liefs Sandy (pallieterburght)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed he Sandy! Kom volgende week even langs met onze kleine bollie :)

      Verwijderen
  2. Oehhh leuk!! Welke dag? dikke knuffel aan Fayenn!!

    BeantwoordenVerwijderen