Totaal aantal pageviews

maandag 27 mei 2013

Dagje Sophia

Vandaag voor het eerst een hele dag van huis met Fayènn.
We moesten om 10.45 in het Sophia zijn, eerst voor de fraxiparine injectie zodat ze 's middags de stollingswaardes kunnen bepalen en om 11.00 de echo van haar nieren.
De echo liep uiteraard uit waardoor we pas om 12.00 aan de beurt waren.
De uitslag kregen we direct te horen. Nadat 2 maanden geleden haar nier vergroot was en haar urinebuis verwijdt is nu alles goed. Haar lichaam heeft het zelf allemaal gecorrigeerd.

De volgende afspraak is pas om 15.00 en dus hebben we wat tijd om te doden.
Eerst even langs mijn tante en nicht en daarna een kleine wandeling in het park met Marnix, Frouke en Rosalie.

Als ik terug kom in het Sophia en ons aanmeldt bij de balie zegt de assistente: ' Oh ja jullie moeten in een aparte kamer'. Fayènn heeft al maanden een bacterie in haar blaas welke resistent is voor de meeste antibiotica. Nu kan dit geen kwaad in gewone situaties maar in het ziekenhuis komen over het algemeen zieke kinderen met lage weerstand en dus kunnen ze geen risico nemen, ze behandelen Fayènn daarom dan ook met gele schorten en handschoenen aan.
Voor Fayènn zelf kan het gek genoeg ook geen kwaad.

En dan mogen we weer wegen....
We hadden haar zelf tussen de 4100 en 4200 gram geschat en we blijken niet ver uit de buurt te zitten, 4120 gram! Na bijna 4 maanden heeft ze haar geboortegewicht meer dan verdubbeld!
Omdat Fayènn meer dan een maand te vroeg geboren is gaan ze met alle berekeningen uit van een gecorrigeerde leeftijd van bijna 3 maanden ipv 4 maanden.
Ze zit bijna in het 'blauwe gebied' qua gewicht en qua lengte komt ze erg goed mee, 55cm! Dat verklaart waarom maat 50 te klein is :)

De kinderarts heeft een stuk of 6 buisjes bloed afgenomen, ditmaal niet via een hielprik maar gewoon met een naald in haar handje. De kleine bikkel gaf geen kik en bleef gewoon 10 minuten kijken naar wat de dokter allemaal aan het doen was.
Eind van de week krijgen we de uitslag.

Vandaag hebben we ook de datum gekregen voor de MRI. Ze gaan dan naar de spina bifida kijken en naar haar heupen, eigenlijk naar alles onder haar navel.
Spannend want dan krijgen we hopelijk ook weer iets meer duidelijkheid mbt de toekomst.( zal ze kunnen lopen, hoe ernstig is de spina bifida, etc.)

Verder doet ze het zo enorm goed dat ze om de 4 weken op controle mag komen ipv om de 2 weken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten