Totaal aantal pageviews

vrijdag 11 januari 2013

32 weken!

Vandaag hebben we de 32e week van de zwangerschap behaalt. Heel gek maar het voelt als een opluchting dat we zover zijn gekomen. Vandaag samen met m'n nichtje Leonor naar het EMC voor een afspraak bij Dr. Cornette. Afgelopen woensdag zijn we ook al geweest voor een check up bij Dr. Eggink maar vandaag hebben we weer een uitgebreide echo. Mijn moeder gaat voorlopig zoveel mogelijk mee naar de controles zodat Carlos zijn vrije dagen straks kan gebruiken ze geboren is.
Woensdag hoorden we al dat ons meisje het goed doet, haar gewicht wordt geschat op 1,5kg en ze beweegt goed. Maar de uitgebreide echo blijft toch altijd spannend omdat er dan gewoon meer te zien is.
Omdat ze dwars lag( letterlijk en figuurlijk) was niet alles even goed zichtbaar. Wel werd duidelijk dat haar darmpjes niet meer in het vlies lijken te zitten maar er buiten hangen. Omdat de darmpjes na verloop van tijd uit kunnen gaan zetten omdat ze in het vruchtwater liggen wil de arts geen risico nemen en mij voor extra controles laten komen.
Ik moet vanaf nu 2 keer per week voor een CTG en 1 keer per week voor een uitgebreide echo. Daarnaast moeten we direct bellen als ze minder beweegt.
Als ze het goed blijft doen gaan ze haar over 5, max 6 weken halen. Doet ze het minder dan zal dat dus eerder worden maar daar gaan we niet vanuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten