Totaal aantal pageviews

vrijdag 28 augustus 2015

Nieuwe schoenen!

Vorige week donderdag zijn we bij de revalidatiearts geweest. Zij kijkt naar haar algemene ontwikkeling en dit keer ook specifiek naar haar been ivm de beenlengte.
Qua ontwikkeling gaat het super, ze klets goed op niveau, herkent bijna alle kleuren, cijfers en een aantal letters en haar fijne motoriek is zoals verwacht goed ontwikkeld. Goede berichten dus.
Haar been is korter dan verwacht, het verschil is een goeie 3cm. Nu komt dit voor een deel vanuit haar heup, deze strekt nog niet volledig, maar haar been is ook gewoon een goed stuk korter door alle operaties. Hierdoor loopt ze met haar korte been dus op haar tenen. Dit verschil zal wel iets minder worden maar of het ooit helemaal zal bijgroeien is de vraag. Gelukkig kunnen ze een hoop met schoenen tegenwoordig.
De schoenmaker heeft alles opgemeten en vervolgens mochten we gelijk door naar het Maasstad ziekenhuis om in de schoenenwinkel daar een paar schoenen te kopen.
Gelukkig heeft Fayènn een lieve overgroot oma die de schoenen dit keer heeft betaald, heel fijn zo vlak na de vakantie ;)
Heel veel keuze was er niet maar we hebben de meest hippe van de 4 gekozen, vooral omdat Fayènn ze zo lekker zacht vond :)
Gisterochtend konden we de schoenen ophalen nadat de schoenmaker ze had aangepast.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel even moest slikken toen hij de doos open deed.
3cm in mijn hoofd was toch anders dan die dikke witte zool onder die ene schoen.
Fayènn was blij en ging gelijk zitten om haar nieuwe schoenen aan te doen.
Omdat ze al 6 weken op haar tenen loopt met die ene voet is dit helaas niet iets wat we er makkelijk uit zullen krijgen. De zool is weliswaar niet buigzaam, toch blijft ze met die voet proberen op de tenen te lopen.
Heel veel trainen dus en constant zeggen dat ze haar voetje plat moet zetten.
Vandaag heeft ze voor het eerst een rondje om het huis( zo'n 20 minuten) helemaal zelf kunnen lopen met haar poppenwagen, heel knap want normaal wilde ze na 2 minuten al gedragen worden. De schoenen helpen dus wel ondanks dat ze nog niet op de goede manier erop loopt.


Ik heb er vertrouwen in dat dit goed gaat komen, net zoals ik er inmiddels vertrouwen in heb dat de heup nu wel in de kom blijft. Ok, misschien dat ik diep van binnen die angst nog wel een beetje voel maar het gaat steeds beter.
Voor het eerst heb ik het gevoel dat er eindelijk wat rust is, wat ruimte om echt eens goed diep adem te halen.
Daarom hebben we ook besloten dat dit een goed moment is om met logopedie te starten.
Fayènn is nog steeds bang voor eten en ze staat nog steeds op een gepureerd dieet omdat ze anders gaat spugen. Ze kan wel steeds meer hebben qua nieuwe voeding maar zodra het te dik is spuugt ze alles uit. Dit zal tijd nodig hebben maar ook hierin hebben we vertrouwen. Het streven is om haar in ieder geval voordat ze 4 is op een minder gepureerd dieet te hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten