Totaal aantal pageviews

donderdag 26 februari 2015

Daaaag poepie!

Ik twijfelde of ik dit wilde delen maar ben eigenlijk gewoon te trots om het niet te doen :)
Waar alle kindjes om ons heen bezig zijn om zindelijk te worden is dat een fase die we bij Fayènn zullen moeten missen. Voorlopig draagt ze nog een goeie 2 jaar een luier en ook daarna zal ze nooit naar de wc gaan zoals leeftijdsgenootjes.
Dit is een gegeven en daar hebben we ons in berust.

De afgelopen weken zijn we begonnen om Fayènn meer te betrekken bij haar eigen verzorging, we merkten dat ze meer op ging letten als we haar stomaverzorging deden en dus zijn we haar dingen gaan laten doen. Omdat we de laatste weken weer een beetje aan het zoeken zijn naar een nieuw stoma systeem vanwege lekkages en een kapotte huid was dit een goed moment.
Eerst lieten we haar alleen capsules in haar zakje doen of na het vervangen van de plak met de cavilon-lollie over haar buik wrijven, ze wist heel goed hoe ze dit moest doen.
Omdat we nu een systeem hebben waarbij we het zakje legen en niet steeds vervangen konden we haar daar ook bij betrekken.
Ze mag nu dus helpen om haar zakje te legen en weet heel goed in welke volgorde dit moet. Ze pakt zelf al een bakje en zet dit tussen haar benen om vervolgens op haar zakje te duwen en heel hard "Kom maar poepies, kom maar" te roepen. Dit maakt het allemaal wat luchtiger, zeker omdat de verzorging de laatste 2 weken met best wel wat pijn gepaard ging omdat haar huid zo kapot was.
En omdat dit zo goed gaat hebben we haar vandaag voor het eerst op de wc laten "poepen"!
Trots stond ze naast de wc haar poepies gedag te zwaaien <3

Afgelopen maandag zijn we voor het eerst in het Radboud geweest bij de nieuwe orthopeed. Hij gaat haar 28 april opereren waarna ze 12 weken in het gips gaat. 2 x 6 weken met na 6 weken een gipswissel. We hebben er een goed gevoel bij en zijn blij dat we de overstap hebben gemaakt.
12 weken gips zal zeker een uitdaging gaan worden, Fayènn kan geen 2 tellen stil zitten en wordt nu gedwongen dit 12 weken lang te doen want lopen of kruipen zit er met dit gips echt niet in helaas. Gelukkig hebben we nog 2 maanden en dus kan ze nog heel veel buiten spelen, klimmen en klauteren.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten